vrijdag 7 juli 2006

Dag 8, Etappe 8


Eindelijk een internetverbinding. Maar wel 1 met een frans toetsenbord... tja maar even omzetten dus, zal ik het zo laten staan?

Ok vandaag dus naar Luneville gereden. Vannacht zeer luxe geslapen in Brulange in een Chambre d Hotes. Dat was erg verzorgd, zelfs met eten erbij. Vanochtend om 1 minuut voor 10 vertrokken. Eindelijk eens op tijd. Het eerste uur valt erg licht, het fietsen gaat me makkelijk af. Het is bewolkt, maar niet zo benauwd als de afgelopen dagen. Af en toe dreigende luchten, mooi om te zien.

Onderweg eet ik een banaantje en bedenk wat ik met de schil zal doen, er zit nl. nog een stickertje van het wegen op. Ik leg em ergens naast een muurtje, hoop dat een goede fransman/vrouw zal oprapen. Later bedenk ik dat ik natuurlijk het stickertje mee had kunnen nemen, de schil verteert verder wel. Na Chateau Salins blijken mijn overpeinzingen vrij nutteloos, de bermen liggen hier bezaaid met flessen, wikkels, wc-papier, maandverband etc.

Helaas krijg ik door de stand van de techniek op deze camping mijn foto's niet opgeladen. Misschien dat ik als het droog is het nog even in het dorp ga proberen. Het lijkt me sowieso een leuk stadje.

Wanneer ik bij een brugje sta te lunchen komt mij een ouder echtpaar tegemoet. Ze stoppen even om te kletsen. Ze zijn in Narbonne begonnen aan de Groene Weg en hebben het er bijna weer opzitten.

Hierna begin ik de vermoeidheid weer te voelen, ook al door 2 zeer steile klimmetjes van beiden een kilometer. Halverwege de eerste heb ik een Harrie moment: even afstappen om de ketting op het kleinste voorblad te leggen. De laatste dagen loopt de ketting er steeds af tijdens het terugschakelen. Boven wacht mij een schitterend uitzicht naar alle windstreken, jammer van de heiigheid anders was dit een foto waard.

Verder naar Luneville is ook dit weer een aangenaam stuk. Luneville is de eerste grote plaats na Luxemburg, en de eerste grote stad waar ik kanpeer op deze route. Na het inschrijven op de camping kom ik een zeer bijzondere man tegen. Hij is Duitser en woont in de buurt van Epinal (Fr). Hij is op weg naar een meeting in Duitsland met vrienden, op de fiets. Hij heeft amper bagage en een fiets die redelijk aan onderhoud toe is. Hij vertelt dat hij slaapt in een hangmat met een tentzeil erover. Nu snap ik ook waarom zijn bagage beperkt is. Hijheeft net 2 spaken vervangen zonder het wiel eruit te halen, de kopjes van de spaken heeft hij afgevijld. Handig!

Ik moet afluiten, madame hier gaat naar een BBQ en ik ga maar eens wat koken. Wanneerde volgende update komt blijft een verrassing. Totnogtoe bevalt het me iedere dag meer en als dat zo blijft dan...

Geen opmerkingen: