maandag 29 maart 2010

De Ketchud-man

Mijn vriend is een echte gadget-man. Zelf zegt ie van niet. Dan komt ie altijd aan met dat zijn broer een trendwatcher is. Die altijd het nieuwste van het nieuwste heeft, nog voordat iemand er van gehoord heeft. Het lijkt er soms op dat de gadgets van zijn broer nog moeten worden uitgevonden. Zelfs dan heeft mijn vriend ze al.

Ik kan niets met gadgets, ik snap ze niet. Jaren geleden kreeg ik van een andere vriend een GPS in mijn handen geduwd. Ik begreep niet wat dat lijntje betekende wat ik dan moest volgen. En het "zie eens hoe makkelijk, nu weet je waar je bent', dat kwam ook niet over. Ik had het idee meer verdwaald te zijn dan ooit. Het heeft nog jaren geduurd voordat ik snapte waartoe zo'n apparaat kon dienen. Toen heb ik er meteen één aangeschaft en de handleiding van buiten geleerd. Laatst liet ik die vriend met de GPS wat features zien op de mijne. Hij bleef maar ontkennen dat het mogelijk was. Typisch Ketchud-mannen gedrag.

Dit toont aan dat mijn vriend gelijk heeft, mijn vriend met de broer die trendwatcher is. Hij is zo a-technisch als wat, en toch weet ie al die apparaten aan de praat te krijgen en snapt ie precies wat je ermee moet en gebruikt het ook. Hij is een echte a-typische Ketchud-man. Hij was de eerste twitteraar in Nederland. Ik vroeg het hem steeds weer: wat moet je er nu mee met dat twitteren? Met zijn vage antwoorden kon ik niets, ik snapte het niet, dus gebruikte ik het niet. Totdat een vriendinnetje me liet zien hoe leuk het was om op haar I-Pod te volgen wat een ander vriendinnetje aan het doen was. Ik heb meteen Twitter geïnstalleerd. En het één keer gebruikt. Het is teveel een gadget voor mij.

En nu heeft mijn vriend al een paar weken een I-phone. Eerst kreeg ik grafieken van zijn slaapritme. Fantastisch, ik wilde meteen ook zo'n ding! En nu belde hij mij met Skype via zijn I-phone. Ik snapte meteen waarom: dat kost geen beltegoed. Nee, mijn vriend is geen Ketchud-man, mijn vriend is een slimme uitvinder!

Geen opmerkingen: