dinsdag 20 mei 2014

Rokjesdag?

Nee dus. Dat kunnen we gevoeglijk vergeten. Iets meer dan 5 jaar na het overlijden van Mr. Rokjesdag Martin Bril, is deze traditie nu ernstig geschonden. Het begrip hoeft nog niet naar de schroothoop, de dames hebben echter gekozen dit jaar lak te hebben aan rokjesdag. Wat zagen wij de afgelopen dagen namelijk voorbijfietsen? Juist ja, korte broekjes. Alleen maar korte broekjes! Godbetert. En niet zomaar kort, nee extreem kort en superstrak. Wat moet dat dames?

Nou is zo'n aanblik van blote benen die uit de pijpen van zo'n strak broekje steken natuurlijk welbesteed aan het mannelijk oog. En het is weldegelijk aandachtrekkend en lustopwekkend. Toch is er iets mis met die broekjes. Toch wel! Rokjesdag is niet voor niks Rokjesdag! En wij mannen hebben toch ook zo onze rechten! Zoals het recht op Rokjesdag...Nee zo'n broekje, leuk bedacht dames, en een makkelijke grijpen naar de eerdere traditie van de hotpants. Al zijn de huidige broekjes allemaal gelukkig wat kuiser en bedekkender; het haalt het niet bij een rokje! Een rokje verhult, een rokje laat de fantasie de vrije loop. Wat prijkt er onder dat rokje? Hoeveel bovenbeen is zichtbaar bij de volgende pedaaltrap? Ontbloot de wind nog net even iets meer zodat een glimp van ondergoed zichtbaar wordt, mits gedragen?

Bij een broekje niets van al dat lustopwekkend gefantaseer. Een broekje houdt je niet lang bezig, een broekje verhult niets en geeft ook niets 'een beetje' prijs. 't Is een broekje, en dat is het. Zowat alles wat te zien is, is direkt te zien. Je "ken er niks meer bijdenken". En als er - vanwege te strak of een te optimistische maatkeuze - al iets van lip te lezen valt, dan is dat meteen het einde van het lustvermaak, seen it, next! Zo werkt dat dames!

Vandaar deze oproep aan alle dames in alle soorten en maten! Laat die broekjes lekker in de kast liggen! Bij de eerstvolgende zomerse dag willen wij mannen weer rokjes zien! Maakt niet uit hoe kort, als het maar rokjes zijn die zoveel verhullen dat er nog wat bij te denken valt! Als tegenprestatie krijgen jullie gewoon de aandacht die jullie zo graag verdienen!

Dank dames, namens alle mannen.

Geen opmerkingen: