vrijdag 7 juli 2006

Dag 8, Etappe 8


Eindelijk een internetverbinding. Maar wel 1 met een frans toetsenbord... tja maar even omzetten dus, zal ik het zo laten staan?

Ok vandaag dus naar Luneville gereden. Vannacht zeer luxe geslapen in Brulange in een Chambre d Hotes. Dat was erg verzorgd, zelfs met eten erbij. Vanochtend om 1 minuut voor 10 vertrokken. Eindelijk eens op tijd. Het eerste uur valt erg licht, het fietsen gaat me makkelijk af. Het is bewolkt, maar niet zo benauwd als de afgelopen dagen. Af en toe dreigende luchten, mooi om te zien.

Onderweg eet ik een banaantje en bedenk wat ik met de schil zal doen, er zit nl. nog een stickertje van het wegen op. Ik leg em ergens naast een muurtje, hoop dat een goede fransman/vrouw zal oprapen. Later bedenk ik dat ik natuurlijk het stickertje mee had kunnen nemen, de schil verteert verder wel. Na Chateau Salins blijken mijn overpeinzingen vrij nutteloos, de bermen liggen hier bezaaid met flessen, wikkels, wc-papier, maandverband etc.

Helaas krijg ik door de stand van de techniek op deze camping mijn foto's niet opgeladen. Misschien dat ik als het droog is het nog even in het dorp ga proberen. Het lijkt me sowieso een leuk stadje.

Wanneer ik bij een brugje sta te lunchen komt mij een ouder echtpaar tegemoet. Ze stoppen even om te kletsen. Ze zijn in Narbonne begonnen aan de Groene Weg en hebben het er bijna weer opzitten.

Hierna begin ik de vermoeidheid weer te voelen, ook al door 2 zeer steile klimmetjes van beiden een kilometer. Halverwege de eerste heb ik een Harrie moment: even afstappen om de ketting op het kleinste voorblad te leggen. De laatste dagen loopt de ketting er steeds af tijdens het terugschakelen. Boven wacht mij een schitterend uitzicht naar alle windstreken, jammer van de heiigheid anders was dit een foto waard.

Verder naar Luneville is ook dit weer een aangenaam stuk. Luneville is de eerste grote plaats na Luxemburg, en de eerste grote stad waar ik kanpeer op deze route. Na het inschrijven op de camping kom ik een zeer bijzondere man tegen. Hij is Duitser en woont in de buurt van Epinal (Fr). Hij is op weg naar een meeting in Duitsland met vrienden, op de fiets. Hij heeft amper bagage en een fiets die redelijk aan onderhoud toe is. Hij vertelt dat hij slaapt in een hangmat met een tentzeil erover. Nu snap ik ook waarom zijn bagage beperkt is. Hijheeft net 2 spaken vervangen zonder het wiel eruit te halen, de kopjes van de spaken heeft hij afgevijld. Handig!

Ik moet afluiten, madame hier gaat naar een BBQ en ik ga maar eens wat koken. Wanneerde volgende update komt blijft een verrassing. Totnogtoe bevalt het me iedere dag meer en als dat zo blijft dan...

9 opmerkingen:

Loesje zei

Dag ongelooflijk stoere Robedope!!

Ik lees net je verslagje en moet zeggen dat ik met de minuut meer respect voor je krijg. Wat een reuze actie van je.
En wat ontzettend leuk dat je zo veel verschillende interesting mensen ontmoet. Nou heb je natuurlijk ook een nogal uitnodigende kop!
Maak je over het Nijmeegse thuisfront geen zorgen. Ik zal dit weekend goed voor je meisje zorgen, we gaan alleen maar leuke dingen doen en vooral veel ijs eten in verband met de beugel.
Ik hoop dat je helemaal los gaat en wens je alvast een hele leuke zondagavond toe. Zizou Zizou, wat een man.
Verder naturlich nog heel veel plezier en succes met alle kolletjes.
Dikke knuffels van hier en tot in de pruimentijd.
Kusje van Ingrid

Arthur zei

He Rob, je schiet lekker op. We begrijpen dat we in Noord-Frankrijk moeten inzetten op campings met internetfaciliteiten... Bij ons zit etappe 1 er vandaag op. Dit betekent de laatste keer luxe: we zitten namelijk bij vrienden in Oss. Dit betekende nog een keer een meerpansmaaltijd en een lekker bed! Wie weet tot Frankrijk, zou geinig zijn.

Groet,
Arthur & Christel

erwin zei

Hee Rob!!

Wel heel erg stoer, zo'n vakantie zeg!!
Heb nog aan je gedacht deze week met die hitte. Terwijl jij dan ff een heuveltje pakt, moet ik toch een tijdje bij de bisons aan de baai liggen...
Ik hoor van de thuisredactie dat je het naar je zin hebt, prima!!
Ik blijf je blogje volgen. Ik wens je een hele fijn vakantie!

Erwin

rinse a terpstra zei

veel plezier, we volgen je, figuurlijk dan, ik ben al trots als ik 50 km met het viaduct bij budel als colletje en 1 kg bagage (bidon) heb voltooid,
Rinse

jSas zei

Nou ierluk dit is al de derde keer dat ik probeer in te loggen. Maar niets in vergelijking met wat jij aan het doen bent, ik zit heerlijk op een stoel.
Beste broer ik vind het echt helemaal te gek dat je al zover bent, volg je en vind het reuze interessant en spannend.
wij zijn van 14-28juli in het zuiden van België, mocht je in de buurt komen, laat het dan even weten...............
groetjes,
Sas

Jettie zei

Jettie

Jettie zei

Hoi Rob,
Ik geloof dat ik nu weet hoe het werkt. Wilde het ook nog aan mem uitleggen, dat gaat wel lukken. Ze wil graag het adres en tel.nr. van M. Ik heb dat niet. Ik weet niet waar je nu zit maar misschien ben je a.s. zaterdag de 15de juli in de buurt van Creysse aan de Dordogne. Daar komen Misha en ik dan aan op een camping samen met Joep en zijn zoontje. Plaats genoeg in de tenten en ook wat te eten. De camping heet Du Port. Wie weet. Hoop dat het goed met je gaat en veel plezier. Groet, Jettie

Jettie zei

Ook al wat kolletjes gehad? Ik denk dat je de Dordogne al lang voorbij bent. Weet niets van je route. Succes.

lies nussy zei

Goedemorgen
Ik vind het heel leuk je te volgen op je route,en hoop dus dat je dagelijks een internet cafe vindt.
Het gaat je zo te lezen makkelijk af allemaal.
Keep moving your legs brother!!!!!
Groetjes,en veel kijk plezier onderweg.