zaterdag 29 juli 2006

Nog steeds en route

Wie dacht dat Rob met de trein zou terugreizen omdat hij niet meer op tijd terug zou zijn, heeft het mis. Rob heeft er nog een weekje aangeplakt en gaat de héle route ook terugfietsen. Tja, nu hij toch daar is...

Onderweg
Vanaf vorig weekend heeft hij de route vanaf de Mont Ventoux weer teruggepakt. Maandag was voor hem een verrassende dag want hij had afgesproken met een collega en zijn vriendin (Christel en Arthur als ik me niet vergis). Zij zijn op weg naar Rome (natuurlijk), op de fiets (ook natuurlijk), dus wat is dan logischer dan ergens in de middle of France, Meyrieu, afspreken om samen te eten? Wel gezellig dus. De wijn en het gezelschap zorgde er dinsdagochtend voor dat hij moeilijk op gang kwam ('s avonds een vent...) maar dat heeft hij intussen dik ingehaald met gemiddeld meer dan 100km per dag. Aanpoten dus.

Pain aux raisins
Intussen heeft hij zijn tweede watervergiftiging achter de rug, misselijkheid en spugen hoorde daar ook bij. Maar zoals Rob zelf zegt: 'Als ik eenmaal op de fiets zit.... (Ik probeer zo met een quote hier en daar de tekst nog wat meer 'van Rob' te maken). Ook heb ik interessante info over zijn dagelijks eetritme: kiwi's, bananen en yoghurt, pains aux raisins en chips zijn genoemd. En natuurlijk flessen water, gezien de watervergiftigingen.

Nog 800 km
Gisteren zat hij in Arc-et-Senans, het was een zware dag met veel klimmen. Wel mooie uitzichten weer. En een binnenband vervangen was helaas ook nodig, kost toch snel een uurtje. Voor degenen die willen weten waar Arc-et-Senans ongeveer ligt, veel plezier met de Atlas. Alle pogingen die ik deed (ten hoogte van Genéve misschien?, of Basel dan?) waren onjuist. We zijn het er maar over eens geworden dat het nog 800 km terug is.

M.

6 opmerkingen:

LodewijkB zei

Tjongejonge, wat een onderneming! Ik wordt al moe van een weekendje België. (met de auto NB!).
Inderdaad is het zo'n 820 km van Arc-et-Senans naar Amersfoort, klik maar eens hier.

lies nussy zei

He broertje,ik heb uit goede bron vernomen dat je vanavond weer in nijmegen aankomt.
Fijn dat je weer veilig thuis bent,en ik hoop van harte dat het je gebracht heeft wat je hoopte tegen te komen.
Veel liefs van je zussie

lies nussy zei

P.S.
Wij hopen natuuuuuurlijk wel alsnog al je belevenissen te mogen lezen.
DOEIIIIIIIIIIIII

RobT zei

Lo, op de fiets via de route die ik volg wordt het zo'n 890 km. Maar goed onderweg merk ik er niets van dat het wat verder is. Kwestie van wat langer doortrappen.

RobT zei

Lies, tja thuis... Vandaag mag ik nog zo'n 70km fietsen en dan ben ik echt thuis. Gisteren en vandaag mijn tweede en derde huis(je) in NL. Erg lekker thuiskomen met 2 dagen uitstekende verzorging. Verhalen van mijn belevenissen komen nog, inclusief de foto's.

RobT zei

Overigens was het niet in Meyrieu maar in Haute Rives vlakbij het Palais Ideal dat ik C&A ontmoette.