zaterdag 20 mei 2006

Groninger Da Vinci Night!

Inderdaad: we gaan naar Groningen en wel met het openbaar vervoer. Volgens Mireille voor mij een "niet zo logische" keuze. Maar uiteraard steekt daar het verschil tussen mannen- en vrouwenlogica weer de kop op. Via de site van de NS komen we er achter dat door de werkzaamheden aan het station Vathorst -gunstig omdat dat eind mei al opengaat- we zullen reizen via Deventer -ongunstig omdat dat een uur extra reistijd oplevert. We reizen met een lentetoer kaartje wat betekent dat we eerste klas reizen voor de prijs van een weekendretour tweede klas. Voorwaarde is wel dat we samen reizen, en daar was het nou net om begonnen. Om 5 uur arriveren we in de Hoofstad van Groningen en wandelen via een enorme omweg naar pension Tivoli, dat inderdaad op zo'n 200 meter van het station ligt. We installeren ons in ons riante onderkomen en doen daarna wat inkopen om vervolgens een goede cappu te scoren.

P1010689

Daarna wandelen we naar de Turfgracht voor onze eerste Da Vinci experience van de avond: de Osteria Da Vinci. De wandeling er naar toe is genieten, wat is dit een mooie en gezellige stad! Veel te doen en vandaag als extra druktemaker de kermis. Jammer dat Groningen zover weg van de rest van de wereld is, anders zou ik er zo gaan wonen.

Osteria Da Vinci

De osteria is haast niet met woorden te beschrijven, de kaart is zeer uitgebreid en de gerechten die we kiezen zijn eerlijk en oprecht Italiaans. Dit is beter dan we de laatste jaren waar dan ook in Nederland (en Italie!!!) buiten de deur hebben gegeten. Goede ingredienten en gevoel en oog voor kwaliteit voeren hier de boventoon. Niks poespas, gewoon goed en lekker koken en daarna smullen! Hier willen we zondermeer morgen weer eten en de weken daarna ook. Wat de kaart betreft is dat geen enkel probleem, hier kun je een maand genieten zonder 2 keer hetzelfde te eten.
We nemen geen dessert en wandelen net voor negenen naar Bioscoop Camera om de kaartjes voor de Da Vinci code af te halen. Deze bioscoop gaat binnenkort sluiten en de entree is daarom maar 5 euro. Dat laatste vinden we prima maar het is jammer dat zo'n sfeervolle bios uit het centrum van Groningen verdwijnt. De "verhuizing" gaat naar Euroborg...

Geen opmerkingen: